torsdag den 22. juli 2010

Overraskelser :)

Da jeg kom hjem fra mini ferie med mine forældre, vi havde sejlet rundt om nordsjælland, ventede der en overraskelse da jeg kom hjem. Kæresten havde naturligvis vandet alle chilierne (og Sussi), men der var allerede chilier på da jeg kom hjem meget spændende.
Og fordi der var chilier på var det lettere at skældne dem, det er nu helt sikkert at der er kommet en candlelight op. Spændende :)

Det er lidt sjovt at de rejser sig op når blomsten visner og stikker op i luften, for blomsten ser jo ret normal ud inden. Forresten er det en god ide at pensle med en blød pensel inde i blomsten for at bestøve den, det er ikke alle chilier der er så gode til det selv, og luften står jo stille i en vindueskarm, med mindre vinduet er åbent selvfølgelig:)

Ferien var dejlig og det tropiske vejr viste sig at gemme på nogle overraskelser. For en af dagene hvor vi sejlede i pisøs-halvtropisk-varm-regnvejr fra Helsingør til Gilleleje mødte der mig et fantastisk syn, jeg aldrig havde oplevet før, 10-15 marsvin helt tæt på åd sig mæt i fede fiske-stimer og var over vandet 4-5 af gangen, aldrig havde hverken mine forældre(som har sejlet i over 30 år) set marsvin i øresund/mundingen af øresund. Helt fantastisk jeg vil prøve at uploade et klip, jeg optog med min telefon, senere.


Her er også et lille billede af Sussi der gemmer sig for varmen, lille fjolle, syntes at den plastik taske jeg fik ved en kvinde-messe for lang tid siden, virkede kølig. Jeg tror hun blev stukket af en hvips i dag, lige pludeselig kunne jeg høre hende hyle i vindueskarmen. Hun kom hen til mig halvt tyggende og slikkede sig hele tiden over næsen, tror hun kom til at spise et dyr der stak hende inde i munden, for hun hævede helt op og klynkede som om det gjorde rigtig rigtig ondt. Jeg gik helt i panik og vidste hverken frem eller tilbage, og ringede til min mor og dyrlægen som havde ferielukket, mens jeg halvt var gået i bad for jeg skulle på arbejde 10 min senere. Så det var ren stress og jag, jeg var jo bange for at hun ville hæve op i halsen og blive kvalt. Heldigvis faldt hævelsen og jeg kunne gå på arbejde, pyha ;)

mandag den 12. juli 2010

Inden jeg tager på ferie...

... ville jeg lige poste en lille oversigt over hvad jeg har dyrket i foråret, jeg troede faktisk jeg havde gjort det, men det har jeg vidst ikke. Så her er de.

Mit prøblem er lidt at jeg var på vej ud af døren, vi skulle til holland i en forlænget weekend så jeg fik ikke plantet dem i hver sin potte så jeg kunne skældne dem. Men i stedet i en potte hvor jeg satte sedler på siden hvor de ca. var plantet.

onsdag den 7. juli 2010

Chili?

Nå men det er blevet tid til at nippe og mishandle de stakkels planter, ved godt det har været tid til det længe, men jeg har bare ikke rigtigt fortalt om det. Men det er altså nå planten deler sig og sætter knopper. Som vist på billedet nedenunder.

Man nipper forsigtigt de første 4-5 knopper af og ca. 4 af de nye blade, jeg ved godt det er svært, men du skal regne med at planten mindst kan fordoble sin højde hvis det ikke gøres.

For at snakke om noget mere behageligt har jeg lige taget et par billeder med af de mest spændende planter, for de skyder jo i vejret. Det er dejligt at se, men også lidt foruroligende, for den store(nederst til venstre) er blevet virkelig høj, jeg er også gået til yderligheder med nipperriget :S håber den klarer det. Men jeg er virkelig spændt på at finde ud af hvilke der er hvad, for jeg fik dem vidst mixet lidt da de blev plantet(det skulle gå stærkt). Men de 2 lidt buskede nederst til højre er vidst candle light og purple tiger, men jeg er ikke helt sikker.
Dåsechillien klarer det bedre, selvom den kun er en pjevs sammenlignet med de andre.


Og så et lille indslag om mutant-tvilling-chilien til den der er sendt til århus. Nedenuder har jeg lige lavet en lille fotodagbog siden den var helt lille, og det er blevet mere tydeligt at der virkelig er noget galt. Hele stænglen er twisted helt underligt og bladene vil bare ikke være symmetriske. Det er en meget spændende udvikling og det sjove er at den stadig vokser helt ufortrødent og lystigt, som om den slet ikke ved at den er syg, lille fjolle :)